
1

Andrea Gyger

From: ANNE JEFF CAMPBELL 

Sent: Friday, August 16, 2013 2:33 PM

To: SoS Rulemaking

Cc: ANNE JEFF CAMPBELL

Subject: Comments on Working Draft 08.15.13

Dear Secretary Gessler,  

  

In response to your request for comments on WORKING DRAFT 08.15.13 please consider the following. 

  
Page 2, Lines 29 -35 currently state: 
A PERSON WHO WANTS TO BOTH REGISTER AND VOTE AT A POLLING 

29 LOCATION MUST, IF AVAILABLE, PROVIDE A DRIVER’S LICENSE OR 

30 STATE IDENTIFICATION NUMBER THAT CAN BE VERIFIED IN SCORE. 

31 IF THE APPLICANT IS UNABLE TO DO SO, THE APPROPRIATE 

32 EMPLOYEE MUST MARK THE APPLICANT’S REGISTRATION RECORD 

33 “ID-REQUIRED” IN SCORE.  THE ELECTOR MUST PRESENT 

34 IDENTIFICATION AS DESCRIBED IN SECTION 1-1-104(19.5), C.R.S., 

35 TO CAST A BALLOT. 

  

However, CRS 1-2-204(2)(f.5) states that if an elector has been issued a current and valid Colorado driver’s 

license or identification card—then the “elector shall provide the number of the identification card”.  Only if 

they have not been issued either shall the elector provide their last four digits of their social security numbers.   

  

Hence electors MUST give their driver’s license or state ID card number or the last four digits of their social 

security number to register to vote, if they possess one which is current and valid.  The law does not state they 

must give the number only “if available”.  If they do not have it with them, but they have these IDs, then they 

must still provide the numbers of those IDs.  No other form of identification should be acceptable if they 

possess these IDs, because the law mandates that the elector must provide those numbers in order to register to 

vote—if they have them (not just if they have them with them at the time). 

  

  

Suggested revised language for 08.15.13, page 2, lines 29- 

A PERSON WHO WANTS TO BOTH REGISTER AND VOTE AT A POLLING LOCATION MUST 

PROVIDE HIS/HER COLORADO DRIVER’S LICENSE NUMBER OR HIS/HER COLORADO 

IDENTIFICATION CARD NUMBER, IF HE/SHE HAS BEEN ISSUED A CURRENT AND VALID 

LICENSE OR IDENTIFICATION CARD.  IF A PERSON HAS NOT BEEN ISSUED EITHER A VALID 

AND CURRENT DRIVER’S LICENSE OR STATE IDENTIFICATION NUMBER, THEN THE 

APPLICANT SHALL PROVIDE THE LAST FOUR DIGITS OF THEIR SOCIAL SECURITY NUMBER.  

THE APPLICANT’S IDENTIFICATION NUMBER WILL BE VERIFIED IN SCORE.   

  

  

Thank you for your consideration of these comments. 

  

Sincerely, 

  

Anne Campbell 
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